На знімку: Руслан Марцінків (у центрі) на виробництві.

Фото надано Івано-Франківською міськрадою.

В Івано-Франківській міській раді підбили підсумки розвитку промисловості за минулий рік. За даними управління економічного та інтеграційного розвитку, обсяг реалізації промислової продукції зріс на чверть. А це означає збільшення надходжень до міської казни.

Найбільшим платником ПДФО (податку на доходи фізичних осіб) торік було державне підприємство ВО «Карпати», що перерахувало до міського бюджету 43 млн грн. Це ж підприємство створило за цей час і найбільшу кількість робочих місць — 333.

Локомотиворемонтний завод, який перейшов у комунальну власність міста, показав рекордний приріст продукції 350%. Минулий рік підприємство завершило із прибутком 7,6 млн грн, тоді як у 2017-му був збиток 7 млн грн.

«Це чудовий приклад того, що громада не помилилась, коли взяла під опіку це підприємство. Завод розрахувався з усіма боржниками і тепер активно працює на прибуток», — запевняє міський голова Руслан Марцінків.

Зростання власних надходжень до міського бюджету (без субвенцій із державного та обласного) впродовж останніх п’яти років становить 21%. У січні-березні 2019-го також є зростання — на 15,5%.

Збільшилися й надходження від податку на доходи фізичних осіб. За перший квартал його надійшло на 54 млн грн більше, ніж за такий само період торік. Частка переробної галузі в надходженнях ПДФО становить 11%.

На чверть більше надійшло й єдиного податку. А це — свідчення позитивної динаміки зростання доходів міського бюджету. Розвивається і малий бізнес: від початку року зареєстровано 550 суб’єктів підприємницької діяльності — фізичних осіб.

Частка Івано-Франківська у загальнообласних обсягах вкладених прямих іноземних інвестицій становить 55%, майже 2000 доларів (в області — 652). Торік іноземні інвестори вклали в міську економіку 25,4 млн дол. прямих інвестицій (81% від загальнообласного обсягу).

«Відрадно, що саме Івано-Франківськ є одним із лідерів серед міст країни із залучення прямих іноземних інвестицій на одну особу і посів друге місце (після Києва) серед обласних центрів», — підсумовує Руслан Марцінків.