Міністерства освіти та культури Болгарії ухвалили, на думку багатьох ЗМІ, революційне рішення. Договір, який у приміщенні Народного театру імені Івана Вазова підписали керівники цих відомств, передбачає безплатне відвідування усіх театрів країни учнями з 1-го по 10-й класів.

Крім цього, міністри домовилися і зазначили в документі можливість виступів театральних труп у навчальних закладах з виставами, поставленими за творами зі шкільної програми.

Як поінформувало Болгарське національне радіо, на початку кожного навчального року театри на своїх сайтах повідомлятимуть про те, які спектаклі планують поставити в рамках навчального періоду, а також про свою готовність отримувати заявки від шкіл і дитячих садків на їх показ у підготовлених для цього залах навчальних закладів. З 10 травня школи можуть подавати заявки для виділення їхнім учням безплатних квитків для організованих культпоходів до театрів.

«На реалізацію цього проекту виділяється 250 тисяч левів (75 тисяч євро), але в разі збільшення інтересу буде надано додаткові кошти. Ми прагнутимемо прищепити дітям інтерес до театрального мистецтва», — заявив міністр освіти Красимир Вилчев. Він вважає, що нинішні школярі, коли виростуть, обов’язково стануть ходити до театру.

Раніше міністерство освіти підписало з міністерством культури договір про проведення уроків у всіх музеях країни за різною тематикою шкільної програми.

Фото: uk.wikipedia.org