«Рено», укомплектований за стандартами Національної поліції, передала дільничному пункту поліції Вороновицька об’єднана територіальна громада (ОТГ) на Вінниччині.

Транспортний засіб придбано у рамках програми зміцнення правопорядку й підтримки дільничних інспекторів. Із такою ініціативою виступив на сесії керівник громади Олександр Ковінько. Усі 26 депутатів одностайно підтримали запропонований документ, а також виділення коштів з бюджету громади на придбання автомобіля.

— До нашої громади входить два населені пункти, селище Вороновиця, що є центром громади, і село Комарів, — розповів «Голосу України» керівник ОТГ Олександр Ковінько. — Загальна протяжність доріг становить понад сто кілометрів. Добиратися на виклик чи на місце події інспекторам доводилося різними способами. Навіть пішки ходили. Це не сприяло ефективному виконанню їхніх обов’язків.

Купували транспортний засіб за такою схемою. ОТГ уклала угоду з обласним управлінням Національної поліції, на їхній рахунок переказали кошти у сумі 400 тисяч гривень. Під час придбання транспорту для обласної поліції додали кошти громади. Автомобіль укомплектували засобами, необхідними для роботи поліції, зокрема, планшетом з підключенням до мережі Інтернет, встановили проблисковий маячок, розпізнавальні знаки про те, кому належить техніка. За словами співрозмовника, транспортний засіб обійшовся дешевше передбаченої суми на 50 тисяч гривень. Ці кошти повернули на рахунок громади.

Із бюджету ОТГ профінансували ремонт приміщення дільничного пункту поліції та гаража для зберігання автомобіля. Придбали меблі, оргтехніку.

— Ми не очікували на такий подарунок, — каже керівник дільничних інспекторів у селищі Вороновиця Микола Тонкошкур. — Раділи, що приміщення нарешті відремонтували, а тут ще й транспортний засіб придбали. У нас три працівники. У Вороновиці вісім тисяч населення. А ще сусіднє село у нашому обслуговуванні. Без автомобіля було непросто. Звичайно, створені умови дають можливість краще працювати.
Керівник громади пояснив, що утримуватимуть поліцейське авто за рахунок Міністерства внутрішніх справ. Громада планує виділяти кошти на придбання пального.

Вінницька область.