Серед різноманітних видів туризму є один, не пов’язаний безпосередньо з пам’ятками та історичними місцями, проте не менш популярний — гастрономічний. Саме його збираються розвивати на Одещині. Він проляже через міста Бессарабії Болград, Вилкове, Рені, Ізмаїл, а також села Криничне (Болградський район), Кам’янка (Ізмаїльський район), Приморське (Кілійський район) і низку інших населених пунктів області.

— Гастромаршрут — це інноваційний для України туристичний продукт, причому з високим потенціалом сприяння розвитку сільських територій, — відзначив голова Болградської райради Дмитро Димитров.

Гастромаршрути стали темою для обговорення на другому семінарі Проекту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні». Як стало відомо, за підсумками семінару було підписано меморандум між проектом ЄС і Національною туристичною організацією України з розроблення Національної системи Гастрономічних доріг.

— Створення карти маршруту спростить туристу його відпочинок, оскільки підкаже йому, як і чим доїхати до об’єкта, де поселитися, куди піти, де смачно поїсти й випити. До того ж це будуть не заїжджені борщ із салом, а справжня бессарабська кухня, яка найкраще смакує з місцевим вином, — підсумував Дмитро Димитров.