Уже не перший день український соціум не висипається. Саспенс виборчого (цей прикметник уже набув подвійного значення) шоу не дає заснути. Кандидати на пост глави держави продовжують віртуальну розмову через відеозвернення. Креативність пропозицій і претензій лідера передвиборної кампанії Володимира Зеленського не закінчується, його опонент тримає удар і навіть іноді перехоплює ініціативу, прийнявши пропозицію провести дебати на стадіоні «Олімпійський» у Києві. Традиційні арбітри цього процесу не встигають реагувати на конструктив у зміні конструкцій правил і норм нового форварда на полі української політики.

У футболі потрібні нові обличчя, не заплямовані футболом!

Підготовка до матчу відбувається не за усталеними правилами, але вона триває. Умови гри змінюються щодня. У цьому й сенс гри. Гри політтехнологій. «Вперше в електоральній історії сучасної цивілізації застосовано з таким успіхом системну технологію телевізійної розкрутки «віртуального кандидата» — чистого, без домішок медіапродукту. «Набір пікселів», якщо хочете...» — так оцінила гру у своєму пості на Фейсбуці українська письменниця Оксана Забужко.

Нагадаємо зміст попередніх серій. Суспільство вимагає проведення дебатів між кандидатами перед другим туром. Неочікувано Зеленський погоджується на пропозицію Порошенка привселюдно поговорити. Але на своїх умовах — дебати на стадіоні, здати аналізи (мовляв, Україні потрібен здоровий Президент!) і вибачитися за нетолерантні епітети на його адресу. Порошенко піднімає цю рукавичку у відеоформаті «стадіон — то стадіон, Володимире Олександровичу». І пропонує викупити арену «Олімпійського» навпіл, обіцяючи показати, з яких джерел у нього на це гроші. Зеленський відбиває пас і пропонує на роль рефері Юлію Тимошенко... Після опівночі в інтернет-ефірі з’являється Петро Олексійович і по-батьківськи закликає Володимира Олександровича «не боятися прийти на дебати — це не страшно, не висувати умов і бути мужиком!».

П’ятниця. Ранок почався зі здачі аналізів Володимира Зеленського в прямому ефірі українських каналів. Ініціатор «аналітичних» змагань як «незалежну лабораторію» обрав приватну клініку з російським корінням. Хоча в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун показала «жовту картку»: виявити вміст наркотиків і алкоголю можуть не всі лабораторії. Сучасне обладнання для цього є в антидопінговому центрі Олімпійського комітету. Саме там Порошенко (перед камерами журналістів) пройшов тест...

Такої відвертої публічності в телеефірі деякі глядачі вже не витримали. Однак стійкі цінителі сатири з трибун громадської думки підхопили там м’яч, кинутий командою прохідного кандидата... і почали висувати вимоги до нього. «Ну, я особисто чекаю сьогодні від Зеленського 24 годин для Путіна. Завтра — для Трампа. А ви? Усе решта уже неважливо, нудно за такого заданого градусу». Однак багато користувачів соцмереж із тих, хто мислить і реально воює за незалежність України, цілком серйозно вимагають від кандидата Зеленського вибачень за всі озвучені раніше в шоу «95 кварталу» образливі для їхньої Батьківщини жарти.