У селі Прибуток Радомишльського району через спалювання трави загинула пенсіонерка. Її у вогнищі знайшла сусідка, яка й викликала швидку. Жінку з опіками понад 60 відсотків тіла госпіталізували, але медики були безсилі...

Цього року це вже другий випадок загибелі людини через спалювання сухостою. Так, 19 лютого в селі Шершні Коростенського району на власному городі 69-річний господар отримав більш як 40 відсотків опіків тіла. Чоловік проживав сам, мав проблеми зі здоров’ям, йому було важко пересуватися. Під час спалювання сухої трави вогонь перекинувся чоловікові на ноги, а потім він упав у вогнище. Знайшли його сусіди, потерпілого відвезли до лікарні, а через 19 діб він помер.

Ще двоє осіб отримали серйозні травми. У селі Червоносілка Пулинського району постраждала 52-річна жінка: надихавшись їдкого диму, вона знепритомніла та впала у вогонь. Коли її виявили односельці, на ній уже майже не залишилося одягу. З опіками вона потрапила до реанімації. У Коростені чоловік, спалюючи суху траву, перечепився і впав у вогнище, внаслідок чого отримав опіки тіла.

З лютого на Житомирщині зафіксовано вже 591 пожежу в екосистемах, вогнем пошкоджено понад 1170 га.