Музичні школи та інші навчальні заклади Луганської області отримали подарунки від литовців.

Як розповів Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс, у грудні минулого року у Вільнюсі відбувся спільний благодійний концерт Камерного оркестру Святого Христофора та українського гурту «Океан Ельзи». Кошти вирішили спрямувати на закупівлю музичних інструментів та іншої гуманітарної допомоги для дітей зі сходу України. Зокрема, цимбали для юних музикантів Лисичанська та Новодружеська, гуманітарну допомогу від благодійного концерту отримали Сєвєродонецький обласний дитячий протитуберкульозний санаторій та обласний дитячий будинок «Малятко». А сільській школі у прифронтовому Кримському гості призвели насосну станцію. Крім того, українські та литовські волонтери зібрали гуманітарну допомогу для школи в прифронтовій Трьохізбенці.

Зібрану допомогу передала під час візиту на Луганщину делегація, до складу якої увійшли представники Посольства Литовської Республіки в Україні, Міжнародного благодійного фонду «Карітас», Камерного оркестру Святого Христофора Вільнюського муніципалітету та військовослужбовці Збройної Сил України.

В. о. голови ОДА — керівника ОВЦА Сергій Філь подякував міжнародним партнерам за допомогу і підкреслив, що це дуже важливо для Луганської області. Під час офіційної зустрічі сторін у стінах облдержадміністрації обговорили ситуацію в регіоні, а також нові проекти співпраці.


Луганська область.

Фото: loga.gov.ua