Футбол. Ліга чемпіонів. Перші матчі 1/4 фіналу. 9 квітня.

«Тоттенгем» (Англія, Лондон) — «Манчестер Сіті» (Англія). 1:0. Гол: Сон Гин Мін, 78. На 13-й хвилині Агуеро не реалізував пенальті (воротар).

«Тоттенгем»: Льоріс, Тріпп’єр, Алдервейрелд, Вертонген, Роуз, Сіссоко, Вінкс (Ваньяма, 81), Аллі (Льоренте, 87), Еріксен, Сон Гин Мін, Кейн (Моура, 58). Тренер — Мауріcіо Почеттіно.

«Манчестер Сіті»: Едерсон, Вокер, Отаменді, Ляпорт, Делф, Гюндоган, Фернандіньо, Сільва (де Брейне, 89), Магрез (Сане, 89), Агуеро (Жезус, 71), Стерлінг. Тренер — Госеп Гвардіола.

Рефері — Бьорн Кейперс (Нідерланди).

Лондон. «Тоттенгем Стедіум». 60 044 глядачі. 9 градусів.

Не на такий підсумок, звичайно, розраховували гості. Але, як то кажуть, самі винні. Доля їм подарувала шанс ще в дебюті зустрічі у вигляді пенальті. Але Агуеро не зміг переграти Льоріса.

До речі, він не забив у Лізі чемпіонів уже шість(!) з дев’яти одинадцятиметрових. То якого дідька, питається, він взявся за цю справу. Авантюризм — інакше не скажеш.

Матч наближався до завершення. І, здавалося, все закінчиться «сухою» нічиєю, котра була б на користь «МС». Однак наполегливість і високу індивідуальну майстерність виявив Сон Гин Мін, котрий низом забив переможний гол.

Тепер підопічним Госепа Гвардіоли 17 квітня вдома доведеться вирішувати завдання, яке легким не назвеш.

***

«Ліверпуль» (Англія) — «Порту» (Португалія). 2:0. Голи: Кейта, 5, Фірміно, 26.

«Ліверпуль»: Аліссон, Александер-Арнолд, Ловрен, ван Дейк, Мільнер, Гендерсон, Фабіньо, Кейта, Салаг, Фірміно (Старрідж, 82), Мане (Орігі, 73). Тренер — Юрген Клопп.

«Порту»: Касільяс, Перейра (Фернандо, 77), Феліпе, Мілітао, Теллес, Данілу, Торрес (Кошта, 73), Корона, Отавіо, Марега, Соарес (Брагімі, 62). Тренер — Сержіу Консейсау.

Рефері — Антоніо Матеу Лаос (Іспанія).

Ліверпуль. «Енфілд». 52 465 глядачів. 13 градусів.

«Ліверпуль» здобув заслужену звитягу, яка цілком могла бути ще більшою. Господарі заходилися атакувати без зайвої розкачки. І вже на 26-й хвилині повели 2:0 після влучних ударів Кейта і Фірміно. Цього їм вистачило для успіху.

Варто зазначити, що тренер мерсисайдців німець Юрген Клопп здобув 400-ту перемогу в статусі клубного наставника.

Віддамо належне і «Порту», котрий після невдалого початку зустрічі, висловлюючись боксерською термінологією, не поплив. Дуже активним був Марега, який мав кілька можливостей забити конче потрібний гол на виїзді. Але «дракони» залишили Англію ні з чим.

Фото: 112.ua