Сьогодні Президент України Петро Порошенко відвідає з робочим візитом Францію, щоб зустрітися з Президентом цієї країни Еммануелем Макроном (на знімку). Окрім того, сьогодні в Парижі чекають на кандидата в президенти Володимира Зеленського. Як повідомили 10 квітня в Єлисейському палаці, плановано, що Зеленський зустрінеться з Еммануелем Макроном вдень, а Порошенко — ввечері.

Таким чином Париж хоче підготуватися до розвитку подій в Україні після другого туру президентських виборів, передає агенція Reuters з посиланням на джерело в Єлисейському палаці. «Ці контакти дозволять нам спокійно підготувати наступні кроки в розвитку франко-українських зв’язків та спільної роботи задля безпеки на Європейському континенті», — зазначив співрозмовник агенції. В Єлисейському палаці також нагадали, що Франція разом із Німеччиною є учасниками переговорів у «нормандському форматі» щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Речник виборчого штабу Порошенка Олег Медведєв підтвердив, що обидві зустрічі справді мають відбутися у п’ятницю. Окрім того, на сьогодні заплановано зустріч Петра Порошенка з Канцлером Німеччини Ангелою Меркель. У Берліні інформують, що головною темою перемовин стануть двосторонні відносини, внутрішньополітична ситуація в Україні та реалізація Мінських домовленостей. Петро Порошенко в неділю під час інтерв’ю телеканалу «Україна» повідомив, що має намір обговорити поновлення роботи «нормандського формату».

Фото: frenchamerican.org