Дорогі друзі!

Щиро вітаю із 25-річним ювілеєм університету.

Національний університет «Острозька академія» є гідним наступником і продовжувачем традицій першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії, яка спричинила свого часу справжній ренесанс української нації, розквіт національної культури та освіти, заклала основи сучасної вітчизняної науки.

Хроніка відродження Острозької академії в незалежній Україні починається у 1994 році з Указу Президента України. І надалі її розбудова набирає нових обертів. Академія набуває статусу самоврядного дослідницького національного вищого навчального закладу.

Хочу відзначити надзвичайні здобутки академії у справі впровадження в життя норм європейської освіти, інноваційного розвитку сучасних педагогічних технологій, організації студентської науково-дослідної роботи.

Національний університет «Острозька академія» є членом Європейської асоціації університетів, Консорціуму українських університетів та Варшавського університету, Східноєвропейської мережі університетів. Входить у десятку рейтингу прозорості національних вищих навчальних закладів.

Князі Острозькі — засновники академії — увійшли в історію не лише як оборонці українських земель, блискучі полководці, а й як визначні державні мужі. Закладаючи міцні підмурки української державності, вони дбали й про майбутнє нації, пов’язуючи його з духовністю та освіченістю українців.

Вірю, що в академії й надалі будуть утверджуватись ідеї просвітництва, цінності демократії та українського державництва. Дякую колективу за високий професіоналізм, атмосферу творчості й доброчинності, яка виховує у випускниках громадянина України, людину освічену, мистецьки розвинену й інтелігентну, вольову та патріотичну.

Бажаю вам успіхів у підкоренні нових вершин, невичерпної енергії, наполегливості в досягненні поставленої мети, віри в себе і свою країну.

Голова Верховної Ради України Андрій ПАРУБІЙ.