Передвиборний серіал триває. Глядач стомлений мінливістю головного героя. Що буде в наступній серії — уже не так цікаво. Турбує фінал цього комедійного жахіття...

Народ як і раніше вимагає видовищ у вигляді дебатів. Фаворит виборчих перегонів задає тон, пропонує стадіонне рандеву, ламає процедурні стереотипи, дістає згоду опонента й... швидше за все, не прийде. Аналогічний сценарій і зі здачею аналізів. «Що ж відбувається?» — здивовано запитує спостерігач. У найкращому разі щось у стилі Михайла Жванецького. На запитання: «Как живешь?» — завыл матерно, напился, набил рожу вопрошавшему, долго бился головой об стенку, в общем, ушел от ответа» (цитата).

Але дебатно-дебютний саспинс триває. 14 або 19, стадіон або телеміст, прес-конференція, брифінг, відеоролик... Відволікаючих маневрів багато, а в результаті мало вже хто вірить, що обидва кандидати зустрінуться у форматі дебатів і виборці почують відповіді на хвилююче їхнє запитання — що потім, куди йдемо? Пауза явно затяглася.

«Уже очевидно, что ни на какие дебаты Зеленский не пойдет, уже очевидно, что никакой команды он не покажет, уже очевидно что он не будет сдавать никаких анализов и не будет рассказывать ни о каких своих программах и 10 шагах. Сейчас нет рецепта — что дальше. Очевидно, что после 21 апреля мы проснемся в другой Украине, и не факт что спустя три месяца до парламентских выборов эта страна останется в том виде, как сейчас» (пост Євгена Степаненка на ФБ).

«Тепер людина, яка зняла стадіон і записала цілий ВІДЕО — проморолик, заявила що дебати можуть проходити по телемосту... Для мене як виборця, це цирк і я особисто не розумію чому від мене ховається кандидат, про якого я особисто до виборів була набагато кращої думки... Більшість влаштовує, ну нехай. Знаєте, це найкращі вибори за всі 34 роки мого життя. Ви обрали собі лідера. Ви обрали. Беріть на себе відповідальність далі за країну» (пост Тетяни Власюк на ФБ).

«Для того, аби ситуацію довести до повного абсурду треба ще організувати здачу аналізів членами обох команд» (пост Сергія Руденка).

«А тепер до президентських виборів. Ви вже дістали мене тим, що шукаєте собі царя, який вирішить всі ваші проблеми. Порошенко! Зеленський! Ви запитайте у сусіда, яка форма правління в нашій країні? Запитайте, що знає ваша подруга про повноваження НАБУ чи САП? Запитайте у вашої мами, як багато вона прочитала про питання інфляції? А ви самі взагалі знаєте, чому у нас до війни курс долара був по 8 гривень? Та де там. Вам треба той, хто все вирішить за вас і розкаже, що і як робити. Той, хто «наведе порядок». Дістало вже це скотське відношення українців до самих себе. Ви себе не поважаєте, то як вас будуть поважати ті, хто при владі?» (пост Леоніда Остальцова на ФБ)

«Про ответственность кандидатов говорилось много, а вот ответственность избирателей — скромно молчим. В итоге «по приколу» спускаем страну вместе с нами в унитаз. Есть предложение — организовать такой флешмоб. Предложить всем, кто голосует за Зеленского или Порошенко, в случае, если к 31.12.2019 его кандидат на посту Президента натворит дел и уровень жизни ухудшится и он (избиратель) сам признает свою ошибку, то выплачивает, скажем 1000 долларов волонтерам или в иные организации на благотворительные цели. Думаю, к тому времени это будет очень нужно. Есть слабая надежда, что кое-кого это может отрезвить. (пост Сергія Усачова на ФБ»).