Кандидат у Президенти Петро Порошенко взяв участь у програмі «Право на владу» на телеканалі «1+1», де вкотре запросив Володимира Зеленського прийти на дебати 14 квітня на НСК «Олімпійський».

П. Порошенко подякував усім, хто проголосував за нього в першому турі, а також виборцям, які підтримали інших кандидатів: «Хочу подякувати всім українцям, які були небайдужі й узяли участь у виборах 31 березня, і ще більше вдячний тим, хто збирається прийти на вибори 21 квітня».

«Вважаю, що активність і громадянська позиція кожного громадянина, хто прийде і проголосує, є надзвичайно важливою для майбутнього України», — додав П. Порошенко. Він також зазначив, що надзвичайно важливо українцям мати свідому і чітку аргументацію, чому саме він робить такий вибір і яке майбутнє, які програми, які кроки він має чекати від кожного з кандидатів.

Кандидат у Президенти Володимир Зеленський долучився до програми телефоном.

П. Порошенко, звертаючись до Зеленського, запропонував розпочати дебати і продовжити їх на стадіоні 14 квітня і 19-го, в студії «Суспільного»: «Ми почнемо ці дебати. У нас буде шанс їх продовжити 14 квітня о 14.14 на «Олімпійському» стадіоні, саме там, куди ви запрошували мене. І я думаю, що завершити ці дебати ми зможемо 19 квітня у студії «Суспільного телебачення», — сказав Президент.

П. Порошенко додав: спостерігати за дебатами зможуть усі телеканали. «Впевнений, ми можемо запросити ведучих «Суспільного мовлення» або будь-яких, але обов’язково журналістів, а не політиків», — наголосив він. За його словами, у форматі години-двох можливо спокійно відповісти на ті запитання, які є в українців. «19 числа я чекаю о 20-й годині, бо ми є законослухняними громадянами і в законі чітко записано, що дебати мають відбутися саме 19-го, в останню п’ятницю (перед днем голосування. — Ред.). Вони мають відбутися саме в студії, в студії «Суспільного мовлення», звідти безплатно, за рахунок коштів платників податків, державного бюджету сигнал роздається всім каналам», — сказав він.

У відповідь Володимир Зеленський заявив, що чекатиме на стадіоні 19 квітня о 19-й годині.