На Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання повертаються спеціалісти, котрі звільнилися через фінансово-економічну кризу. Відбувається зміна менеджменту. Запрацювали виробничі потужності, котрі тривалий час не використовувалися.

Позитивні зміни на підприємстві почалися після того як на нього після майже шестирічної відсутності повернувся Володимир Лук’яненко. Він — Герой Соціалістичної Праці і Герой України, протягом багатьох десятиріч незмінний керівник СМНВО, а також один з його основних акціонерів. Через конфлікт з іншим акціонером, Костянтином Григоришиним, В. Лук’яненка не пускали на підприємство. Тепер він знову біля його керма.

Із новим-старим генеральним директором зустрівся голова облдержадміністрації Микола Клочко. В ефірі місцевого телеканалу він поінформував сумчан, що машинобудівне об’єднання починає відроджуватися. Володимир Лук’яненко має високий кредит довіри в людей, а також перспективні плани економічного розвитку. Зокрема, підприємство напрацьовує замовлення в Узбекистані та Туркменістані.

Про ситуацію у СМНВО неодноразово розповідав «Голос України». На сьогодні лише борги із зарплати наближаються там до 220 млн грн.