Фото прес-служби Луганської ОДА-облВЦА.

Луганщину відвідав новий Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні пан Такаші Кураі (на знімку).

Знайомство з регіоном він розпочав, зокрема, з Кремінної, де поцікавився розвитком бізнесу. На зустрічі з керівництвом області обговорено коло проблем Луганщини, які виникли через російську агресію. Це, зокрема, відсутність надійного електропостачання та ситуація навколо Луганської ТЕС у місті Щастя, необхідність будівництва додаткової вітки залізниці для повноцінного з’єднання усієї підконтрольної українській владі території області.

Що стосується відсутності автомобільного сполучення з тимчасово окупованою територією, то виконувач обов'язків керівника Луганської ОДА-облВЦА Сергій Філь зауважив, що українська сторона вже неодноразово демонструвала готовність до відкриття контрольного пункту в’їзду-виїзду в Золотому, як того вимагають домовленості в Мінську, однак протилежна сторона на це не погоджується. Йшлося і про безпекову ситуацію.

Сергій Філь розказав також про плани обласної влади: розвивати IT-сектор, інвестувати в освіту, запровадити електронне врядування, вирішувати житлові проблеми громадян, які постраждали внаслідок війни. «Ми цінуємо допомогу, яку отримуємо від Японії. За останні роки Луганщина отримала від вашого уряду допомогу на загальну суму майже 10 млн доларів, – звернувся Сергій Філь до членів японської делегації. – Наші тісні відносини допомогли реалізувати низку важливих проектів, зокрема щодо відновлення об’єктів критичної інфраструктури. Це в значній мірі полегшує життя жителів Луганщини. Звісно, ми зацікавлені в продовженні співпраці, бо наших власних ресурсів не може вистачити на всі потреби області».

«Для мене є дуже важливо визначити подальші пріоритети в нашій спільній діяльності. Таким чином допомога нашої країни буде більш корисною», – підсумував пан посол.

Луганська область.