Боротьба. Бухарест (Румунія). Чемпіонат Європи. Українська борчиня Аліна Бережна стала чемпіонкою у ваговій категорії до 72 кг.

Вона стартувала з перемоги над росіянкою Тетяною Колесниковою-Морозовою, далі виграла у туркені Бусі Тосун, розібралася з місцевою борчинею Олександрою Ніколет Ангел, а в фіналі виявилася сильнішою за німкеню Анну Кармен Шелл.

Збірна України виграла командний медальний залік (чотири золоті і дві срібні нагороди) серед жінок, набравши 168 очок і залишивши позаду збірні Болгарії (112), Туреччини (98), Азербайджану (96) і Росії (89).

Екс-чемпіон світу, срібний призер Олімпіади-2016 Жан Беленюк втретє став чемпіоном Європи з греко-римської боротьби. У стартовій сутичці киянин переміг Іоанна Гуклека з Хорватії — 6:1, у чвертьфіналі здолав угорця Еріка Сільвашші — 3:1, а за вихід до фіналу розібрався з литовцем Ейвідасом Станкевічюсом — 5:1.

У вирішальній сутичці Беленюк зустрівся з азербайджанцем Ісламом Аббасовим, котрий виграв першу половину бою (0:1). Але на початку другої Жан заробив бал, а потім виконав кидок через голову на 4 бали. У підсумку 5:1 на користь українця.