Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor’s підтвердило довгострокові і короткострокові суверенні кредитні рейтинги України за зобов’язаннями в іноземній та національній валюті на рівні «B-/B», прогноз — «стабільний». Про це повідомляється на сайті агентства.

Там зазначають, що прогноз відображає очікування того, що в цілому Україна виконуватиме умови угоди з МВФ. Крім того, аналітики S&P наголошують, що несприятливий вплив на Україну може мати рішення в рамках судового процесу з Росією щодо так званого боргу Януковича. Процес може розтягнутися на довгі роки. Однак за найгіршого сценарію таке рішення може створити технічні обмеження щодо можливості України здійснювати виплати за комерційним боргом перед іншими кредиторами, що може чинити тиск на рейтинги, зазначають в агентстві.

Водночас позитивна рейтингова дія можлива, якщо Україна продемонструє більш значне, ніж очікується, економічне зростання, а також якщо S&P дійде висновку, що ситуація в не підконтрольних уряду регіонах на сході країни стабілізувалася і подальша ескалація напруженості є малоймовірною.

Фото: uk.wikipedia.org