В Одесі стартувала робоча зустріч представників Шостого флоту ВМС США з командуванням Військово-морських сил Збройних Сил України. Головна мета — обмін досвідом і досягненнями в сфері кадрового забезпечення ВМС ЗС України.

Сторони обговорять питання про шляхи розвитку, реформування кадрового забезпечення у Військово-морських силах ЗС України за період з вересня 2017 по квітень 2019 року. Зокрема, заходи стосовно утримання військовослужбовців на військовій службі за контрактом, засоби й способи мотивації щодо проходження служби, а також впровадження кадрового менеджменту, управління кар’єрою офіцерського й старшинського складу ВМС ЗС України.

— За останні два роки в нас істотно змінилися питання запровадження кадрового менеджменту у ВМС ЗС України. Так, минулого року було створено кадровий центр ВМС. Його першочергове завдання — це управління і планування кар’єри військовослужбовців, впровадження новітніх технологій стосовно створення обліку особового складу. Також розвивається рекрутингова система в Збройних Силах України, і ми, відповідно, отримали своє місце в ній. У нас уже є штатні інструктори, які працюють у створених територіальних центрах комплектування і соціальної підтримки особового складу, а також напрацьовано багато матеріалів щодо впровадження кадрового менеджменту. Крім того, нині у ВМС триває експеримент із впровадження кадрового менеджменту за морськими спеціальностями», — розповів начальник управління персоналом — заступник начальника штабу ВМС ЗС України Олександр Шевченко.

Одеса.

Фото: МОУ