Міністерство охорони здоров’я ФРН оприлюднило проект, який передбачає здійснювати вакцинацію проти грипу в… аптеках. Що, за задумом відомства, має значно допомогти убезпечитися від цієї хвороби.

За повідомленням агенції dpa, міністр охорони здоров’я Єнс Шпан має намір дозволити обмежену кількість вакцин проти грипу в аптеках. Відповідно до цього медичні страхові компанії повинні мати можливість домовлятися з регіональними аптеками про модульні проекти на термін до п’яти років.

Неодмінною умовою для цього буде медична підготовка персоналу для вакцинації в аптеках, наявність відповідних приміщень та обладнання. Проект міністерства передбачає установлення нових правил, що поліпшать функціонування таких закладів і розширять кількість пропозицій для клієнтів.

Також ідеться про необхідність запровадження так званої дигиталізації медицини та фармакологічної галузі — переведення інформації, яка тут використовується, у цифрову форму. Приміром, пацієнти з тяжкими хронічними захворюваннями повинні мати можливість отримувати рецепти на видачу ліків в аптеці до трьох разів — упродовж одного року. Зазвичай по них слід звертатися до лікаря щоразу. Таким хворим медикаменти доправлятимуть аптечні кур’єри.

Також проект передбачає запровадження бонусів і знижок на ліки, якщо вони надходять поштою із закордонних аптек, що дає можливість отримати їх за нижчою ціною.

Берлін.

Фото: d.digests.nhub.news