Протягом дня у ЗМІ поширилася інформація про те, що нібито суд зобов’язав Національне антикорупційне бюро розпочати кримінальну справу проти Голови Верховної Ради Андрія Парубія. Насамперед зазначу, що ця справа не має нічого спільного з Андрієм Парубієм. По-друге, немає нічого спільного з корупцією. Це звичайнісінький інформаційний фейк.

Колишній працівник одного з підрозділів апарату Верховної Ради, який не згодний зі своїм звільненням, звернувся із заявою до НАБУ, яку бюро відмовилося реєструвати. Тоді він звернувся із позовною заявою до суду, щоб змусити НАБУ зареєструвати цю заяву. Ця заява до НАБУ і позовна заява до суду жодним чином не стосуються Голови Верховної Ради, оскільки він не має ніякого відношення до звільнення цього працівника. А тим більше, — не пов’язані з корупцією.

У відповідності до чинного Кримінального процесуального кодексу, орган досудового розслідування, у цьому разі НАБУ, за будь-якою заявою зобов’язано відкрити кримінальне провадження, а вже після того встановлює, чи був сам факт вчинення злочину.

Отже, у цьому випадку, на моє глибоке переконання, колишній працівник апарату намагається вплутати Голову Верховної Ради у судовий спір, до якого Андрій Парубій не має жодного стосунку.

З цією метою, очевидно, хтось порадив йому ініціювати фейкову кримінальну справу проти Парубія. Це все не більше, ніж інформаційний фейк! #stopfake #стопфейк

Прес-секретар Голови Верховної Ради України Андрій КОВАЛЬОВ.