На знімку: під час тематичної виставки «Польща: 20 років у НАТО»

Фото з сайту Вінницької облдержадміністрації.

Виставку під назвою «Польща: 20 років у НАТО» урочисто відкрито у Вінницькому молодіжному центрі «Квадрат». Її організували Генеральне консульство Республіки Польща у Вінниці спільно з обласною державною адміністрацією з нагоди 20-ї річниці вступу сусідньої держави до Альянсу.

Захід проводиться в контексті змін до Конституції України, де закріплено магістральний напрямок інтеграції до ЄС та НАТО. На цьому наголосив генконсул Польщі у Вінниці Дамян Цярцінські під час відкриття виставки.

— НАТО є запорукою безпеки Польщі, — зазначив дипломат. — Роки перебування в Альянсі дали розуміння тих процесів, які відбуваються у сфері безпеки в Європі й світі загалом.

Голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій висловив подяку Консульству за надану можливість ознайомитися з виставкою, а також поспілкуватися на надзвичайно актуальну тему безпеки, захисту та збереження цілісності держави. «Північноатлантичний альянс — це не тільки військова організація, це політичне формування, яке базується на принципах верховенства права, основних демократичних цінностях, повазі до особистості, права власності, — наголосив Валерій Коровій. — Це ті принципи, що їх сповідує світова спільнота. До 2014 року ми не повністю усвідомлювали, якими важливими є ці принципи для збереження нашої державності».

Заступник голови Вінницької облради Михайло Кременюк подякував гостям з Польщі за просвітницьку роботу в плані зміцнення безпеки держави.

Участь у розмові взяли гості з Польщі, дипломати, науковці. З особливою цікавістю їх слухали молоді вінничани — студенти, школярі. Тематична виставка стала для них справжнім уроком патріотизму. Водночас вони запитували: чому наша країна не в НАТО? Гарне питання…

Вінниця.