Фото автора.

Маловисківська об’єднана територіальна громада продовжує нарощувати свій проектний потенціал.

Частину проектів розвитку представники цієї ОТГ реалізували і продовжують реалізовувати у співпраці з програмою USAID Dobre. Так, у рамках проекту «Здорова молодь — запорука майбутнього нашої громади та нашої країни» встановили вуличні спортивні тренажери.

Щоб залучати туристів, планують відновити маєток родини Олександра Кудашева — конструктора першого діючого літака. Також за підтримки програми USAID Dobre у громаді стали вдосконалювати послугу водопостачання та почали створювати медовий кооператив «Бджола і Ше».

Керівниця проекту «Голос громади в місцевому самоврядуванні» Ірина Ткаченко зауважує, що чимало креативних міні-проектів реалізовано і в громадському секторі.

«У рамках об’єднання освітянок «ДієVО» молоді мами, які мають основну роботу з повним робочим днем, ще й реалізують сміливі ініціативи, — наводить приклад експерт із залучення громадськості програми USAID Dobre Юлія Ткачук. — Також цікавими є Школа молодих депутаток та проект відеоісторій про жінок-лідерок — вони показують свої ініціативи і надихають інших».

А наприкінці березня в громаді відбулася презентація інформаційного LED-екрану, який встановили на центральній площі міста за підтримки програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (на знімку).

Керівник проектів із місцевого самоврядування, децентралізації та розвитку парламенту USAID Марат Кюрчевський зазначив, що таке обладнання сприятиме ще більшій прозорості відносин між громадою і владою, дасть змогу більшій кількості громадян ознайомитися з медійними проектами громади, стане в пригоді під час культурних заходів.

«Тепер мешканці міста мають можливість переглядати прямі трансляції засідань сесій міської ради та виконкомів, публічні звіти голови громади тощо. Також показуватимемо відеофільми, зняті нашими громадськими активістами, та соціальні ролики. Усе сприятиме відкритості влади», — зазначила секретар міської ради Леся Постолюк.

«Зміни, які відбуваються тут, засвідчують, що Мала Виска — місто, що окрилює», — впевнена заступник директора програми USAID Dobre Юлія Єсмуханова.

Кіровоградська область.