Представники штабів кандидатів у Президенти Петра Порошенка і Володимира Зеленського, а також НСК «Олімпійський» уклали тристоронню угоду про проведення дебатів. Про це на брифінгу заявив речник штабу Порошенка Олег Медведєв. За його словами, йдеться про оренду стадіону на вечір 19 квітня, а з приводу інших організаційних питань переговори, мовляв, тривають.

Однак у вівторок увечері один із кандидатів у Президенти Володимир Зеленський, у вже традиційному для нього форматі відеозвернення, наголосив: команда чинного глави держави хоче встановити на стадіоні свою окрему сцену для дебатів. «Де ви бачили дебати в світі та як ви уявляєте дебати двох кандидатів з обох сцен», — сказав він. Обурює В. Зеленського і пропозиція поділити фан-зону навпіл для прихильників кожного кандидата. «Дебати відбудуться 19 квітня о 19.00», — акцентував він, фактично абсолютно відкинувши ймовірність провести їх із 16.00 до 18.00, як наполягали в штабі П. Порошенка.

Усім бажаючим потрапити на стадіон у п’ятницю В. Зеленський порадив отримати квиток на спеціально створеному для цього сайті, який має претензійну назву «Головні дебати країни». Згідно з інформацією, оприлюдненою на цьому ресурсі, потрапити на стадіон можна буде вже з 16.00. А о 17.00 запланований «початок програми перед основною подією весни». Дебати, згідно з цим розкладом, анонсують на 19.00. На сайті можна отримати безплатний квиток на подію. Щоправда, нам вибрати собі місце вчора не вдалося: можливо, через надмірне навантаження сайту.

Реакції П. Порошенка на це поки що немає. Але раніше він заявляв таке: «Мені набридло говорити, хто з якого входу входитиме на дебати і в якій послідовності. Це справа не Президента і не кандидата».

Вл. інф.