Народний депутат Олександр Дехтярчук ініціює створення музейної кімнати у колишній Дубенській в’язниці, де збереглися сліди злочинів «русского мира» радянського періоду зі знищення українців. І просить сприяти в цьому міністра оборони, керівництво Рівненської обласної ради, Дубенського історико-культурного заповідника.

Парламентарій нагадав історію, коли в ніч з 24 на 25 червня 1941 року під час підходу німецьких військ до Дубна, у місцевій в’язниці розпочали розстріл українських в’язнів.

«Минулого року, завдяки активній позиції військових, міськраді Дубна, нашої команди, нам вдалося передати Дубенську в’язницю, ліквідовану перед тим пенітенціарною службою, в постійне користування Міністерству оборони України. У стінах колишньої Дубенської колонії, де перебувала страшна в’язниця, облаштовується українська військова частина. Вперше за багато років громадськість міста, громадськість України отримала можливість вільного доступу до цих страшних приміщень», — зазначив народний депутат.

Він повідомив, що у цокольному приміщенні Дубенської колонії досі збереглася законсервована розстрільна кімната з розстрільним коридором.

Фото: politrada.com