«Самопоміч» вимагає від влади та «Укрнафти» негайно втрутитися в ситуацію в Бориславі та запобігти екологічній катастрофі.

Олег Березюк звернувся до «Укрнафти» щодо критичної ситуації в Бориславі.

«Антилюдська, антинародна і антидержавна діяльність», — описує голова фракції «Об’єднання «Самопоміч» у Верховній Раді Олег Березюк ситуацію, що склалася в місті Борислав Львівської області.

Борислав, який стоїть на родовищі нафти і газу та в разі існування в Україні справжнього ринку газу був би неймовірно багатим містом, нині перебуває у критичній екологічній ситуації. Так, нафта тече ріками, а в каналізаційних колекторах днями була зафіксована вибухонебезпечна концентрація метану у 26 відсотків (!) за верхньої межі вибухонебезпечності 6 відсотків. Це загрожує безпеці та здоров’ю жителів міста. І про це, що важливо, чудово знає влада, яка бездіє.

За підсумками візиту до Борислава Олег Березюк констатує: «Держава, «Укрнафта», «Нафтогаз» просто знущаються з людей, вводять в оману, руйнують природу і нафтовидобувну галузь. Чорне золото затоплює підвали і тече ріками, газ бульчить з усіх дір.

Люди при цьому платять непомірні ціни за тепло, світло і пальне».

Народний депутат нагадує: «Протягом двох останніх років бориславська громада сам на сам бореться з олігархічним та, я вважаю, злочинним угрупованням, яке зловживає Бориславом. Руйнується вся інфраструктура видобутку, переробки та використання надр України. Нищаться робочі місця і безробітні люди виїжджають за кордон. Сьогодні внаслідок зменшення видобутку склалася катастрофічна ситуація з екологією».

Усе це є злочином, за який досі ніхто не покараний. «Немає кому карати», — зауважує Олег Березюк.

Народний депутат уже звернувся до голови наглядової ради «Укрнафти» з вимогою вжити невідкладних заходів.

Крім того, не раз «Самопоміч» зверталася до влади, передусім до Прем’єр-міністра України, голови Львівської облдержадміністрації та керівництва ДСНС з вимогою забезпечити безпеку жителям міста Борислав та негайно втрутитися в критичну екологічну ситуацію, що там склалася. Годі знущатися над жителями Борислава!

Фото: samopomich.ua