На Сумщині фактично припинила існування обласна газета. Показово, що останній її наклад, надрукований ще в березні, вийшов під 13-м номером. Днями з редакції звільнився останній працівник. Двері «Сумщини» опечатали.

Негаразди в обласній газеті почались 3,5 року тому, коли її очолив Сергій Моша. За його керівництва в редакції повністю змінилося три трудові колективи. Останній також пропрацював недовго. Через невщухаючі скандали в редакції неодноразово бували співробітники поліції та лікарі «швидкої».

Знищення газети з більш як столітньою історією пов’язують із кадровими прорахунками засновника — Сумської обл-ради. «Сумщина» не змогла пройти крізь жорна реформування і спочатку навіть не оголошувала передплату на 2019-й.

Зрештою, її провели, і газета здобула приблизно дві сотні передплатників. Тепер юристи радять їм домагатися повернення грошей через суд.

Облрада хоче подарувати редакційне майно обласній дитячій лікарні, але колишній редактор «Сумщини» запевнює, що ліквідного майна не залишилося.