Вибори в Україні відповідали світовим стандартам, були конкурентними і проводилися з повагою до основних свобод. Таким є висновок спостерігачів ОБСЄ. «Демократична і впорядкована передача влади, свідками якої ми стали вчора, є великим досягненням українського народу і відкриває шлях для відновлення зусиль щодо просування необхідних реформ для вирішення нагальних проблем та забезпечення належного управління. Я дякую моїм колегам з різних міжнародних інститутів за їхню готовність підтримати цей процес», — заявив Джордж Церетелі, спеціальний координатор та керівник короткострокової місії спостерігачів ОБСЄ, йдеться у повідомленні, розміщеному на сайті організації.

Міжнародна місія включає понад 600 спостерігачів із 44 країн світу, які працюють на дільницях по всій Україні, й представляє не лише ОБСЄ, а й ПАРЄ та Європейський парламент.

Подякував міжнародним спостерігачам за сприяння у проведенні вільних, чесних і прозорих виборів в Україні президент Світового Конгресу Українців (СКУ) Павло Ґрод. «Я вдоволений, що вибори Президента України, які відбулись в екстремальній ситуації, коли продовжується російська військова агресія проти України, пройшли мирно і дали нагоду громадянам України в спокійній обстановці проголосувати за майбутнього Президента України, скориставшись своїм конституційним правом», — заявив Голова місії СКУ Євген Чолій.