19 квітня 2019 року. Петро Порошенко і Володимир Зеленський під час дебатів на НСК «Олімпійський».

Фото Олександра КЛИМЕНКА.

Більше фото тут.

У штабі Петра Порошенка протягом дня голосування тривав марафон «Цінності, які ми захищаємо». Участь у ньому взяли народні депутати України, ветерани АТО, відомі волонтери, громадські активісти, представники культури, науки, журналісти, політологи та експерти з реформ. Йшлося про зміни, які відбулися в країні за останні п’ять років.

Результати екзит-полів, зізнався Президент, дають підстави подзвонити опонентові і привітати його. Бо саме так це прийнято в цивілізованих європейських демократичних країнах. «Уже наступного місяця я залишу пост глави держави. Так вирішила більшість українців, і я сприймаю це рішення. Я піду з офісу. Але хочу твердо наголосити — я не йду з політики. Я залишаюся в політиці і буду боротися за Україну», — зазначив президент.

Він додав, що його команда захищатиме європейську та євроатлантичну стратегію, курс на членство в Євросоюзі та НАТО, безвіз, українське військо, українську армію від атак із середини країни, від будь-яких спроб применшити історичне значення її подвигу. Його команда захищатиме українську мову: «Якщо Верховна Рада наступного тижня ухвалить закон про мову, то я буду щасливий і гордий, що я як Президент України буду мати змогу його підписати. І точно підпишу». А ще — захищатиме стабільність фінансово-банківської системи, потужну світову міжнародну коаліцію, продовження режиму санкцій проти Росії як єдиний механізм забезпечення взятих на себе зобов’язань деокупації Донбасу і звільнення Криму.

«Наша команда буде протидіяти планам Кремля сформувати лояльну для себе більшість під час парламентських виборів», — зазначив Президент. Водночас команда Порошенка готова підставити плече новому президенту в усіх його рішеннях, які відповідатимуть національним інтересам України і наближатимуть нас до Євросоюзу і НАТО. Мало того — Президент готовий передати всю мережу міжнародної підтримки України.

А свою промову Президент завершив словами: «Боже, бережи Україну».

Дослівно

Президент України Петро Порошенко:

«Ще один дуже важливий момент: вибори пройшли чесно, вибори пройшли прозоро, вибори пройшли у повній відповідності з європейськими стандартами. Здавалося б, ну що тут такого? А я хочу наголосити, що в умовах війни, в умовах російської агресії ми з вами зберегли демократію, зберегли право вибору українців обирати собі владу».

Президент подякував своїй команді і сім’ї, і кожному українцеві за активну громадянську позицію.

«Ми сьогодні не виграли бій. Але це точно не означає, що ми програли війну. Попереду у нас немало битв. Я вам хочу наголосити — Україна точно переможе!».