У місті влітку розпочнуть поглиблювати річку Стир між Гнідавським та Ковельськими мостами. В 1980-х роках на цьому відрізку річки, де планувалося створити так зване Луцьке море, тривалий час працював земснаряд, однак довести до кінця задумане не зуміли. Через розширення русла течія тут сповільнюється і дрібні частинки землі осідають, замулюючи дно.

І ось нарешті через три десятиріччя міська влада вирішила довести розпочату далекими попередниками справу до логічного завершення, створивши тут місце для тренувань човнярів і облаштувати пляж. Про це йшлося 22 квітня під час засідання комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів. Загалом доведеться почистити від мулу та сміття 14 гектарів водного плеса Стиру. На ці потреби необхідно передбачити в міському бюджеті 50 мільйонів гривень.

До співфінансування проекту готова долучитися Волинська обласна федерація каное, адже очищення Стиру дасть можливість проводити тут повноцінні тренування і змагання.