Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка подав у відставку і в понеділок на апаратній нараді попрощався зі своїми колегами. Він закликав продовжити розпочаті його командою добрі справи, передає наш власний кореспондент Богдан КУШНІР. «Позитивні результати на Львівщині — це результат чотирьохрічної системної роботи. Головне — не втратити країну. Я на 100 відсотків переконаний, що все буде добре», — заявив О. Синютка. «Хочу подякувати Олегу Миколайовичу за спільну працю. Досягнення Львівщини — це результат взаємодії представницької і виконавчої гілок влади плюс підтримка наших колег у парламенті та уряді», — наголосив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Раніше в ЗМІ з’явилося повідомлення про те, що подав у відставку й голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко. Посилалися журналісти при цьому на свої джерела з оточення Президента Петра Порошенка. У коментарі «Голосу України» цю інформацію підтвердив радник голови ОДА Андрій Сенченко. Каже, що О. Савченко ще півроку тому заявляв, що не бачить себе на посаді керівника області за таких результатів виборів глави держави. А тепер посадовець просто виконав свою обіцянку. Сталося це в понеділок у другій половині дня. Відставку мають розглянути в Кабінеті Міністрів, тільки потім Президент зможе її підписати. А в приймальні О. Савченка нам повідомили, що у вівторок він все ще перебував у відрядженні в Києві.

Склав свої обов’язки й очільник Закарпатської області Геннадій Москаль. Наш власний кореспондент Василь НИТКА повідомив: «У заяві, яку цитує прес-служба ОДА, 68-річний генерал Г. Москаль посилається на статті кількох законів і врешті-решт просить «припинити» його «перебування у відпустці та звільнити» «з посади голови Закарпатської обласної державної адміністрації за власним бажанням».