Відкривши перше після президентських виборів засідання Кабінету Міністрів, прем’єр Володимир Гройсман підкреслив, що уряд і надалі робитиме все можливе для забезпечення стабільного розвитку країни у міжвиборчий період та виконуватиме ті завдання, які визначені програмою діяльності та затребувані суспільством.

В. Гройсман підкреслив, що у найближчі місяці потрібно ухвалити низку законодавчих актів. «Для того, щоб ми були конкурентними та швидко розвивалися, потрібно якнайшвидше змінити систему прийняття рішень у країні, бо іноді лише на формальності ми витрачаємо по півтора-два роки і тільки потім починаємо впровадження тих чи інших змін». За його словами, це, зокрема, стосується захисту реформи децентралізації, що потребує внесення змін до Конституції. А після того, як Кабінет Міністрів ухвалив рішення про розподіл 2,1 мільярда гривень бюджетної субвенції на розвиток об’єднаних територіальних громад, В. Гройсман зазначив, що ці кошти підуть на будівництво, реконструкцію та ремонти тисяч важливих для громад об’єктів. «Ми свою функцію підтримки ОТГ виконуємо», — сказав він. І додав: «Там, де децентралізація не пройшла — вона пройде. Всі це мають усвідомити. Ми доб’ємося того, щоб покриття реформою було 100 відсотків. Що таке децентралізація? Тільки за 2016—2018 рік ОТГ отримали можливості будівництва, реконструкції понад 6000 об’єктів. Це те, що стосується якості життя людей».

Також глава уряду наголосив на важливості продовження судової реформи. «Ми з вами вже декілька місяців є об’єктами атак під приводом різних судових позовів та зупинення судовими рішеннями. Це свідчить про те, що судова система у певній частині є абсолютно неефективною і такою, що не викликає довіри. І парламент має чітко зрозуміти, які вади має судова система та виправити їх», — переконаний прем’єр.

«Нас ще чекає парламентська виборча кампанія, але перед урядом нині стоїть завдання із забезпечення стабільності, розвитку і прийняття необхідних рішень», — сказав прем’єр і від імені всього складу Кабінету Міністрів запевнив, що в цей час буде забезпечено захист інтересів держави, адже нікуди не поділася проблема зовнішнього державного боргу, який потрібно виплатити цього року, а також з’явилися нові виклики у вигляді нових торговельних та енергетичних війн з боку Росії. «Але для цього нам потрібна ефективна взаємодія з українським парламентом та українським Президентом», — резюмував він.

Коментуючи досягнення домовленості з «Нафтогазом України» щодо зниження з 1 травня кінцевої роздрібної ціни на газ для населення до 8247 гривень за тисячу кубометрів, прем’єр нагадав, що під час минулого засідання уряду обіцяв ініціювати звільнення керівництва компанії, якщо ціну не буде знижено. «У понеділок НАК «Нафтогаз України» заявив, що з 1 травня знижує вартість тисячі кубометрів газу на 300 гривень», — сказав В. Гройсман та висловив сподівання, що це не останнє зниження, бо на це вказує динаміка цін на міжнародних ринках. Також він зауважив, що питання зниження ціни на газ — це вже друге попередження для менеджменту компанії. «Перша епопея була з контрактом, друга — з цінами на газ, третьої не буде. Якщо менеджери «Нафтогазу України» не зрозуміють, що вони найняті державою, щоб ефективно управляти компанією, а не гратися з народом, наслідок буде один — зміна менеджменту НАК», — застеріг прем’єр.