Фото Тетяни ПАНАСЮК.

У Рівному в міському Будинку культури впродовж 24—25 квітня працюватиме виставка творчих робіт воїнів АТО «Стежками війни», а потім вона помандрує до Великобританії у місто Лідс. Саме звідти від представників української діаспори надійшла пропозиція показати європейській спільноті художні роботи наших бійців, які повернулися з війни.

«До мене звернулись українці, які живуть за кордоном, із пропозицією провести такий захід у Великобританії. Там 18 травня планують яскраво відзначати День вишиванки — саме в рамках цього свята в місті Лідс відкриється наша виставка. Такі ж пропозиції є від активних людей із Португалії та Німеччини», — розповіла співорганізатор «Стежками війни» волонтерка Вікторія Шинкаренко.

Виставка увібрала приблизно 100 різних експонатів — від намальованих картин до художнього розпису ящиків з-під снарядів. Також усе доповнять численними фотографіями з війни та портретами українських героїв (на знімку). А ще будуть артефакти з зони бойових дій — уламки мін і снарядів, що забирали життя або залишили воїнів інвалідами.