«Говорив із обраним президентом України Володимиром Зеленським, щоб привітати його з перемогою. Президент США і я очікуємо на роботу з його адміністрацією, щоб підтримувати сильну, демократичну та процвітаючу Україну», — написав на своїй сторінці в Твіттері віце-президент США Майк Пенс. Про телефонні розмови з переможцем другого туру президентських виборів Володимиром Зеленським також повідомили прес-служби лідерів інших країн. Так, у заяві, поширеній прес-службою прем’єр-міністра Великої Британії Терези Мей, йдеться, що пані Мей привітала В. Зеленського з перемогою і запросила його відвідати Велику Британію «за першої нагоди».

«Прем’єр-міністр наголосила на важливості спільної роботи наших двох країн разом з міжнародною спільнотою для стримування російської агресії… Вона запевнила обраного президента Зеленського, що Велика Британія підтримуватиме його під час роботи на посаді глави держави, а також демократичне майбутнє України. Крім того, Велика Британія готова продовжувати і зміцнювати нашу і без того глибоку співпрацю в низці сфер», — йдеться у заяві, повідомляє «Європейська правда».

Канцлер Німеччини Анґела Меркель зателефонувала переможцеві українських виборів Володимиру Зеленському і пообіцяла підтримку України. Про це йдеться у повідомленні прес-служби уряду Німеччини, інформує «Радіо Свобода». Канцлер наголосила, що уряд Німеччини й надалі активно підтримуватиме Україну на шляху реформ, а також захищатиме її права на суверенітет і територіальну цілісність.

В офісі прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо повідомили, що під час телефонної розмови співрозмовники «висловили бажання поглибити та посилити двосторонню співпрацю і партнерство, зокрема за допомогою конференції щодо реформ в Україні, яка відбудеться у Торонто в липні».

«Щойно розмовляв з новообраним президентом України Володимиром Зеленським. Я привітав його з перемогою і запросив відвідати штаб НАТО в найближчому майбутньому. НАТО продовжуватиме надавати Україні сильну політичну та практичну підтримку», — написав у Твіттері генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Про телефонну розмову з В. Зеленським розповів у Твіттері президент Європейської Ради Дональд Туск. «Я запевнив його в тому, що ЄС незмінно підтримує Україну. Чекаємо нашої співпраці та саміту Україна—ЄС у липні», — написав він.

Прес-служба прем’єра Італії Джузеппе Конте повідомила, що прем’єр надіслав В. Зеленському листа, в якому, зокрема запевнив у підтримці з боку Італії «у врегулюванні конфлікту в східних регіонах України та в зміцненні шляху реформ, необхідних для майбутнього вашої країни».

Генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд у листі до Володимира Зеленського зауважив, що в ПАРЄ сподіваються на продовження «багаторічної співпраці з реформування та зміцнення незалежності судової влади, боротьби з корупцією та посилення ролі громадянського суспільства». «Також можу запевнити Вас, що Рада Європи продовжуватиме наполегливо підтримувати незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України», — йдеться у листі, повідомляє «Європейська правда».

У поширеній прес-службою МЗС Японії заяві Токіо привітав те, що вибори президента України відбулись в цілому вільно, мирно та чесно. В Японії розраховують, що під керівництвом нової демократично обраної влади в Україні буде забезпечено стабільний розвиток шляхом економічних реформ і «сприяння загальнонаціональному діалогу та інтеграції». Наголошено, що Токіо й надалі підтримуватиме українські реформи та сприятиме зміцненню зв’язку між країнами, повідомляє УНІАН.

Коли верстався номер, інформація про телефонні розмови та привітання на адресу Володимира Зеленського продовжувала надходити.