Фото зі сторінки МВС у Твіттері.

Картину Поля Сіньяка «Порт Ла-Рошель» (вартістю 1,5 млн євро) було викрадено з музею в м. Нансі 2018 року. Її шукала поліція Франції та Євросоюзу, а допоміг знайти випадок.

У ході розслідування резонансного вбивства засновника ТОВ «ЮВК-Агат» С. Кисельова поліція затримала підозрюваних і під час обшуку 15 квітня знайшла сім картин, серед яких і «Порт Ла-Рошель».

Як повідомив у вівторок під час презентації картини голова Нацполіції Сергій Князєв, «в листопаді 2017-го у Відні, Австрії, було вчинено також крадіжку картини Ренуара... І ми зараз активно працюємо з нашими австрійськими колегами, бо в нас є підстави вважати, що саме ця злочинна група вчинила і цей злочин».

Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон (на знімку) подякувала українській поліції за роботу і за те, що про знайдену картину так швидко повідомили Францію. «Для нас це справді дуже важливо. Поль Сіньяк — це важливий французький художник, і те, що вона (картина. — Ред.) скоро зможе переїхати назад у Францію, дуже важливо», — цитує посла Укрінформ.

За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова (на знімку), картина може повернутися до Франції найближчим часом.