Міністерство внутрішніх справ Греції оголосило, що «на честь свята» Великодня поверне водіям раніше відібрані водійські посвідчення, а також реєстраційні знаки та ліцензії на транспортний засіб, щоб вони з родинами змогли виїхати з великих міст у провінцію до батьків чи на відпочинок. Щоправда, під поліцейську передсвяткову амністію підпадають лише ті, хто був покараний за порушення правил стоянки й паркування. Порушники-рецидивісти та ті, хто скоїв тяжкі ДТП, до категорії амністованих не потрапили.

Влада дорожньої поліції зазначає, що номерні знаки повертатимуть після оплати відповідного штрафу й надання супровідних документів (про реєстрацію, страховий поліс, поліцейське посвідчення особи чи завірений дозвіл у випадку квитанції третьої сторони) з офісів муніципалітету.

Грецькі ЗМІ також повідомляють про те, що греки вже почали масово виїжджати з Афін на великодні канікули. Порти Пірей, Рафіна й Лавріон просто переповнені тими, хто бажає на поромах дістатися Кікладських острів чи на Крит. Через зростаючий пасажиропотік у передсвяткові дні судноплавні компанії випустили на найпопулярніші лінії додаткові судна. Тільки у вівторок з порту Пірей вийшло в море 18 суден, із Рафіни — 4, із Лавріона — 3.

Портова влада вперше звернулися до громадян країни з проханням заздалегідь приходити на відповідні причали, щоб не виникало тисняви біля поромів і докери могли за розкладом «завантажувати» автомобілі на них.

Фото: gidvgreece.com