Шановні співвітчизники!

Сьогодні, 26 квітня, ми згадуємо наймасштабнішу екологічну і техногенну катастрофу в новітній історії — аварію на Чорнобильській атомній електростанції.

33 роки тому весь світ потрясла страшна новина про катастрофу в Україні. Ця трагічна подія вплинула на життя не лише України та українців, а й усього людства.

Тисячі наших співвітчизників назавжди залишили свої домівки у тридцятикілометровій зоні навколо ЧАЕС. Сотні родин втратили рідних через підступну і невидиму променеву хворобу.

Сьогодні ми також вшановуємо героїв-ліквідаторів та жертв аварії на Чорнобильській атомній електро-станції. Тоді у полум’ї великої катастрофи тисячі героїв отримали хронічні захворювання на все життя.

Дорогі ліквідатори! Від імені Верховної Ради України висловлюю вам щиру вдячність та пошану за безприкладний героїзм! У цей день бажаю вам міцного здоров’я, благополуччя та довгих років життя.

Український парламент завжди пам’ятає про безсмертний подвиг героїв-ліквідаторів. Тому і надалі законодавці робитимуть усе можливе для поліпшення життя наших українських героїв, які тоді, у квітні 1986 року, врятували світ від променів смерті.

Дорогі співвітчизники, закликаю вас завжди пам’ятати наших чорнобильців, їхні стійкість, мужність і самопожертву. Вічна пам’ять і cлава героям, які ціною свого життя захистили і врятували людство. Вічна пам’ять безневинним жертвам аварії на ЧАЕС!

Шануймо героїв!

Голова Верховної Ради України Андрій ПАРУБІЙ.