Вселенський Патріарх Варфоломій привітав Володимира Зеленського з обранням на пост Президента України. Про це повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Туреччині Андрій Сибіга. «Матір-Церква відзначає досягнутий Україною прогрес, благословляє продовження реформ і підтверджує, що далі сприятиме добробуту і духовному процвітанню українського народу», — написав він у Твіттері. У зверненні Патріарх Варфоломій зауважує, що переконлива підтримка Зеленського «дозволяє вести величну країну до ще більших висот і розширення горизонтів у майбутньому». «Століття спільної історії і спільної боротьби об’єднують Вселенський Патріархат з величним народом України. Із задоволенням спостерігаємо за прогресом і оновленням, які Ваша країна здобуває день за днем», — йдеться у листі. «Молимося за те, щоб ваш президентський термін був успішним і щоб ви могли насолоджувати роками динамічного служіння людям та надихаючого керівництва країною», — написав Патріарх.

Також В. Зеленського привітав президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган. Про це повідомила адміністрація президента. Деталі телефонної розмови адміністрація не озвучила.

Про телефонну розмову з В. Зеленським у Твіттері написав прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте. «Поговорив з майбутнім президентом України Володимиром Зеленським, привітав його з перемогою на виборах. Серед іншого ми говорили про стабільність в регіоні й важливість прогресу в справі MH17. Очікую на нашу співпрацю».

Учора міністр закордонних справ Литви Лінас Антанас Лінкявічюс, який 25-26 квітня перебуває в Києві з візитом, зустрівся з В. Зеленським. «Провів дуже гарну зустріч з обраним президентом України Володимиром Зеленським у Києві: привітав його з переконливою перемогою на президентських виборах, підтвердив незмінну підтримку Литвою суверенітету, територіальної цілісності, реформ, європейської та євроатлантичної інтеграції України», — написав міністр у Твіттері.