Фото із сайту фестивалю «Карпатський простір».

Довгоочікувана фестивальна подія світового масштабу наблизилася впритул. Офіційне відкриття «Карпатського простору» в Івано-Франківську відбудеться сьогодні ввечері на Вічевому майдані. Дійства цього дня стартують у Палаці Потоцьких. У краєзнавчому музеї можна оглянути виставки посольств від країн-учасниць. Далі — туристичні презентації в готелі «Надія», фільми в Театрі кіно «Люм’єр». Там же — презентація румунської кухні.

Концерти в обласній філармонії, вистави в драмтеатрі, дегустації вина та концерти на Вічевому майдані, розкішна театральна хода до площі Івана Франка, оркестр, вогняне шоу, міжнародний гала-концерт за участю солістів Національної оперети, виступ хедлайнерів фестивалю — колективу The Hardkiss — всього досхочу. Завершиться перший фестивальний день вечіркою в Палаці Потоцьких.

Другий фестивальний день не менш насичений. Зустрічі із письменниками та акторами, демонстрація кінофільмів та кулінарна презентація угорської, грузинської та азербайджанської кухні — в Театрі кіно «Люм’єр», конкурс бариста у філармонії. На площі Івана Франка — концертна програма від посольств країн-учасниць, на Вічевому майдані — дегустація вина та виступи гуртів.

Третій фестивальний день продовжиться письменницькими зустрічами, фільмами. А ще — вистави та балет у драмтеатрі, концерти у філармонії та на площі Івана Франка, дегустація вина і джаз на Вічевому майдані та в Палаці Потоцьких.

Отож на «Карпатському просторі» буде розмаїття — на всяк смак та гаманець. Франківськ чекає гостей.