Мал. Олексія КУСТОВСЬКОГО.

А цього тижня еліта й квіт нації шубовснула у вир із головою — обговорювати, де і коли проводити інавгурацію свіжоспеченого Президента. Єлею у вогонь душі шанувальників 95 кварталу підлив штаб Зе запевненням, що обов’язково мають бути фішечки (добре, що не шишечки, але, гадаю, — все ще попереду).

Так от, одні почали волати: хочемо, щоб на стадіоні з «Шахтьором», інші — на Майдані з «Беркутом», треті — в парламенті з Біблією, четверті — на Подолі на Лисій горі з мітлою, п’яті — на Троєщині в пивбарі, шості — просто в Дніпрі з кадилом (на зразок іншого Володимира, який хрестив Русь), сьомі — в Донецьку (ось вам і фішечка), восьмі — в Одесі на 7-му кілометрі, дев’яті — біля Родіни-матєрі, десяті — «а нам всьо равно, де 95 квартал смотрєть»!

Який із цих шикарних варіантів вибере сам Зе, кажуть, одному Б відомо (я про Бога, а ви про кого подумали?). Інший соратник Б (я про того, котрий зараз сидить у землі обітованій) — Геннадій Корбан опустив на грішну землю тих, хто чекає на фішечки й на чудо! Так і сказав — не діждетеся: «Так вот, для всєх, кто рєфлєксіруєт і ждьот нємєдлєнного чуда. Хочу обратіть ваше вніманіє — у Зєлєнского нєт волшебной палочкі. Он вовсє нє Гаррі Поттер. Он нє знаєт волшебних заклінаній, от которих сніжаются таріфи і виростают пєнсіі і зарплати. У нєго нєт заготовлєнной магіі, чтоби нємєдлєнно разбіть врага, і волшебная сова нє доставляєт єму международную почту».

Мене в цих рефлексіях пана Корбана вразили слова не про чарівну сову з тарифними заклинаннями, а те, що в Зе катма чарівної палички! Бо ж саме на неї розраховував наш зубожілий квартальний люд. Як можна Зе без цієї палочки взагалі марити про булаву?

Хоча, з іншого боку, може, ось ця булава і буде для когось цією чарівною паличкою?

Звідки висновок: якщо немає чарівної палички, а є лише булава, тоді тобі конче, як повітря, треба мати в шафі змащені дьогтем чоботи-скороходи. Бо, як сказав той-таки Корбан: «Пора отходіть от виборов і спокойно заніматься своім дєлом. Каждий своім. Каждий должен імєть цель і собствєнную траєкторію двіженія».

І, здається, головне в цій інавгураційній ситуації, щоб траєкторія «двіженія» чарівника в чоботах-скороходах (без палички, але з булавою) раптом не пересіклася з казковим містом Ростовом.