Група народних депутатів, які представляють Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики, пропонує прискорити початок відбору нових членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

«Передбачається можливість почати конкурсний відбір на посаду члена регуляторного органу в парламенті не пізніш як за три місяці до припинення повноважень попередніх членів, за аналогом процедури відбору членів Рахункової палати», — йдеться в пояснювальній записці до законопроекту № 10268, який передбачає внесення змін до закону про Національну раду. Крім того, парламентарії пропонують наділити правом подання кандидатів на посаду члена Нацради представників усіх громадських об’єднань у медіасфері, а не лише всеукраїнських.

Нині до складу Нацради входять сім осіб: Юрій Артеменко, Уляна Фещук, Валентин Коваль, Олег Черниш, Ольга Герасим’юк, Олександр Ільяшенко, Сергій Костинський. Але найближчим часом збігає термін повноважень голови ради Ю. Артеменка, якого призначали за президентською квотою, а також призначених Верховною Радою О. Герасим’юк, О. Ільяшенка та О. Черниша.

Вл. інф.