Цього року святкування Дня Львова, якому виповнюється 763 роки, відбувалося в стилі ретро і вийшло далеко за межі центральної частини міста. На площі Ринок — головна сцена для святкових концертів, а поряд, у внутрішньому дворику Ратуші, відбуваються виставки, лекції та майстер-класи. Не менш цікаво й на інших локаціях — у Центрі Довженка на Сихові, парку імені Богдана Хмельницького, Палаці культури імені Гната Хоткевича та культурно-мистецькому центрі «Супутник» на Левандівці, де виступили відомі гурти та творчі колективи.

«763 роки — це величезний досвід, це можливість розкрити і показати Львів таким, яким він є насправді, бо дуже часто в рутині ці емоції стираються. Цього року всі локації міста будуть жити. Вперше після реконструкції відкрито дворик Ратуші. Крім культурних подій, будуть заходи, пов’язані з креативною економікою. Дуже важливо, щоб гості відчули чудову атмосферу Львова», — зазначив заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Сьогодні відбудеться найурочистіша мить свята — центром міста пройде традиційна театралізована хода з передачею ключів від Львова.