Нову якість медичних послуг запроваджують у селах Іванівка та Слов’янка в Межівському районі, що на Дніпропетровщині. Там зводять дві сільські амбулаторії. Після завершення їх будівництва, допомогу отримуватимуть понад три тисячі жителів. Про це повідомив очільник регіону Валентин Резніченко.

«Амбулаторії зводимо за типовим проектом з нуля. Вони енергоефективні, з необхідним обладнанням та автомобілем для лікаря. У регіоні вже запрацювали чотири сучасні медзаклади, на черзі — ще 14», — наголосив голова Дніпропетровської ОДА.

Варто зауважити, що у селі Іванівка новий медзаклад з’явиться на зміну старому, який розміщений у 200-літній будівлі.

«Сьогодні споруда в аварійному стані: покрівля протікає, стеля обвалюється, — каже завідувач амбулаторії Ганна Голод. — Ми чекаємо на завершення будівництва нової амбулаторії. Виграють і медики, і пацієнти».

Виграють усі й від того, що нова амбулаторія буде в центрі села.

«До старої амбулаторії три кілометри. А якщо їхати до районного центру, то всі 30. А нову амбулаторію будують прямісінько в центрі», — пояснила жителька Віра Лях.

За всі роки у Слов’янці не велося жодного будівництва, зізнається сільський голова Галина Смольська. Нині прийом пацієнтів лікарі ведуть у будівлі, яка вже вичерпала свій ресурс. Її звели ще в 1905 році.

Вл. інф.