Футбол. Ліга Європи. Перші матчі 1/2 фіналу. 2 травня.

«Арсенал» (Англія, Лондон) — «Валенсія» (Іспанія). 3:1. Голи: Діакабі, 11, Ляказетт, 18, 26, Обамеянг, 90+1.

«Арсенал»: Чех, Папастатопулос, Косьєльні (Монреаль, 82), Мустафі, Мейтленд-Найлз, Гендузі (Торрейра, 58), Джака, Колашинац, Озіл (Мхітарян, 75), Обамеянг, Ляказетт. Тренер — Унай Емері.

«Валенсія»: Нето, Пауліста, Гарай, Діакабі, Ронкалья, Піччіні, Солер (Васс, 71), Парего, Гайя, Гедеш (Гамейро, 71), Родріго (Міна, 88). Тренер — Марселіно.

Рефері — Клеман Тюрпен (Франція).

Лондон. «Арсенал».

Дубль Ляказетта і гол Обамеянга в компенсований час принесли «Арсеналу» перемогу. Щоправда, м’яч Діакабі залишає «Валенсії» цілком реальні шанси на вихід до фіналу. Хоча це завдання було б набагато легшим, якби гості реалізували ще щось зі своїх численних шансів.

Утім, і господарі також втратили кілька можливостей забити, тому підсумок матчу варто визнати справедливим.

Цікаво, що «Арсенал» до матчу проти «Валенсії» не пропускав на власному полі аж з групового етапу. І хто б ви подумали забивав тоді у ворота «канонірів» на «Емірейтс»? Це була полтавська «Ворскла» у матчі першого туру, який завершився 4:2. Загалом лондонці зберігали «сухими» власні ворота в Лізі Європи на власному полі аж 460 хвилин.

***

«Айнтрагт» (Німеччина, Франкфурт-на-Майні) — «Челсі» (Англія, Лондон). 1:1. Голи: Йович, 23, Родрігес, 45.

«Айнтрагт»: Трапп, Фалетте, Гінтереггер, Абрагам, Коста, Роде, Гасебе, Фернандес (Пасіенсія, 73), Костич, Гачинович (Віллемс, 90+2), Йович. Тренер — Адді Гюттер.

«Челсі»: Кепа, Аспілікуета, Крістенсен, Луїс, Емерсон, Канте, Жоржиньо, Лофтус-Чік (Ковачич, 84), Педро, Жиру, Вілліан (Азар, 64). Тренер — Мауріціо Саррі.

Рефері — Карлос дель Серро (Іспанія).

Франкфурт-на-Майні. «Комерцбанк-Арена».

Результативна нічия на виїзді — досить пристойний підсумок для єврокубкового матчу. Але гості надто вже марнотратно поставилися до реалізації моментів у другому таймі.

Однак гол на чужому полі зміцнив «Челсі» в статусі фаворита протистояння і, либонь, додасть «синім» упевненості перед повторною зустріччю на «Стемфорд Брідж» у Лондоні.

***

Матчі у відповідь відбудуться 9 травня.