На початку травня у Львівській області безробітним пропонували вісім тисяч вакансій, що на тисячу більше, ніж у минулому році. У десятку найбільш затребуваних професій увійшли: водії, швачки, монтери кабельного виробництва, продавці, оператори автоматичних ліній, двірники, кухарі, інспектори, водії трамваїв, слюсарі.

Як повідомив директор обласного центру зайнятості Василь Барилюк, Львівщина — на третьому місці за кількістю осіб, забезпечених роботою, після Дніпропетровської та Харківської областей.

Останніми роками у Львівській області було чи не найбільше в Україні молодіжне безробіття. Понад 55% молоді віком до 35 років зверталися по допомогу у пошуку роботи до центрів служби зайнятості. Але останнім часом цей показник істотно зменшився. За півтора року — на 20 відсотків.

На думку експертів з ринку праці, тут дві причини: трудова міграція і розширення виробництва за рахунок інвестицій та власних ресурсів. Швидка переорієнтація на західні ринки збуту дала змогу не тільки втримати виробництво на рівні 2014 року, а й наростити експорт продукції. Майже 80% вироблених на Львівщині товарів потрапляє в Європейський Союз, найбільше — в Польщу.

Ще одна позитивна тенденція — це повернення колишніх заробітчан, які, отримавши стартовий капітал, відкривають бізнес на Батьківщині й створюють нові робочі місця.