Під час засідання круглого столу.

Шановний Володимире Олександровичу!

Прийміть щирі вітання з обранням Вас на пост Президента України від імені учасників круглого столу, присвяченого 33-й річниці Чорнобильської трагедії, проведеного Чорнобильською асоціацією народних депутатів України (ЧАНДУ) та Національною академією медичних наук України (НАМН України).

Величезна довіра, яку висловили Вам громадяни України, пов’язана зі сподіваннями на відновлення в державі верховенства права і справедливості, беззаперечного додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина. З надіями на те, що Ви зможете реально звільнити українську владу від розтлінного впливу олігархів та корупції, забезпечити реформування національної економіки, помітно поліпшити життя співвітчизників.

Статтею 16 Конституції України закріплено обов’язок держави щодо збереження генофонду Українського народу та подолання наслідків Чорнобильської катастрофи. Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» встановлені гарантії соціального захисту, норми щодо своєчасного якісного медичного обстеження і лікування, які є особливою формою відшкодування шкоди, заподіяної життю і здоров’ю учасників ліквідації наслідків ядерної аварії на Чорнобильській АЕС та потерпілим унаслідок цієї катастрофи, у тому числі дітям. Права на належний захист героїв-ліквідаторів та інших категорій чорнобильців захищені Законом та рішеннями Конституційного Суду України.

Сподіваємося, що, вступивши на пост Президента України, Ви докладете необхідних зусиль, щоб люди, які врятували Україну, Європу і світ від наймасштабнішої техногенної катастрофи ХХ століття, отримали належний державний захист.

Щиро зичимо Вам наснаги та успіхів у відповідальній державній діяльності на благо народу України!

З повагою, від імені учасників круглого столу:
народний депутат України, член Правління ЧАНДУ О.О. МАРЧЕНКО,
президент НАМН України, академік В.І. ЦИМБАЛЮК,
співголова ЧАНДУ, народний депутат України першого скликання В.М. СЛОБОДЕНЮК,
генеральний директор ННЦРМ НАМН України, академік Д.А. БАЗИКА,
виконавчий директор, член Правління ЧАНДУ О.І. ОСИХОВСЬКИЙ,
перший заступник генерального директора з наукової роботи ННЦРМ НАМН України, професор, д.м.н. В.О. СУШКО,
завідувач Секретаріату, член Правління ЧАНДУ В.І. КРОХМАЛЬ,
голова профспілкового комітету, член Правління НАЕК «Енергоатом» О.В. ЛИЧ.