Станом на кінець квітня 2019 року, детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури притягнули до відповідальності 490 осіб. Із них 165 мають статус підозрюваних, 325 — обвинувачених у вчиненні кримінальних корупційних правопорушень.

Зокрема, як повідомили в Управлінні зовнішніх комунікацій НАБУ, у квітні було повідомлено про підозру двом суддям, викритим на отриманні хабара, — Малиновського райсуду м. Одеси та Рахівського райсуду Закарпатської області (ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України). А також екс-гендиректору державного спеціалізованого підприємства «Чорнобильський спецкомбінат», якому інкримінують причетність до розкрадання на підприємстві 994 тис. грн (ч.2 ст.364 ККУ). Крім того, минулого місяця детективи

НАБУ затримали в міжнародному аеропорту «Бориспіль» екстрадованого в Україну екс-голову правління ПрАТ «ХК «Енергомережа», котрого підозрюють у завданні збитків державі на суму понад 346 млн грн (ст. 278 і 135 КПКУ). Про підозру йому було повідомлено ще в червні 2016 року, однак посадовець переховувався від слідства.

Упродовж квітня 2019 року НАБУ також завершило розслідування у чотирьох кримінальних провадженнях. Зокрема, щодо заволодіння депутатом Київської міськради, екс-секретарем земельної комісії шістьома земельними ділянками у столиці, завдання збитків на 68,72 млн грн ДП «Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм».

Наразі суди розглядають 196 справ від НАБУ і САП, в яких обвинувачують 325 осіб.

Вл. інф.