У засобах масової інформації була поширена інформація, що нібито Національне антикорупційне бюро України зареєструвало кримінальне провадження проти Голови Верховної Ради України Андрія Парубія.

Голова Верховної Ради невідкладно ініціював проведення допиту за цим кримінальним провадженням і прибув на зустріч до прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, який веде цю справу. Про це повідомив прес-секретар глави парламенту Андрій Ковальов.

«Під час допиту було з’ясовано, що справа порушена за заявою колишнього працівника апарату Верховної Ради України і вона жодним чином не стосується Голови Верховної Ради України Андрія Парубія. Звільнений працівник апарату Верховної Ради у своїй заяві стверджує, що підрозділ апарату Верховної Ради України, який був утворений у 2002 році, створювався незаконно. Підкреслю: йдеться про 2002 рік. Андрій Парубій не має стосунку до створення жодних підрозділів Верховної Ради України, зокрема й у 2002 році. Як на мене, це типовий приклад інформаційної атаки на Андрія Парубія. Припускаю, що не згодний зі своїм звільненням працівник апарату Верховної Ради України вирішив привернути увагу до свого звільнення. З цією метою, очевидно, було ініційовано фейкову кримінальну справу проти Парубія. Характерно, що ця інформаційна атака підтримується російськими ЗМІ і проросійськими медіа в Україні. Це все не більше, ніж інформаційний фейк», — наголосив Андрій Ковальов.