В Інституті держави і права імені В.М. Корецького НАН України 13 травня відбудеться презентація монографії завідувача Центру порівняльного правознавства, доктора юридичних наук, члена-кореспондента Міжнародної академії порівняльного права Олексія Кресіна «Становлення теоретичних засад порівняльно-правових досліджень у другій половині XVIII — першій третині ХІХ ст.» (2017—2019 роки).

Це той щасливий, але рідкісний випадок в історії сучасної української науки, коли книжку нашого автора видають одразу трьома мовами — українською, російською та англійською. Англомовна версія вийшла друком у Лондоні.

У дослідженні на основі переосмислення відомих і введення до наукового обігу багатьох невідомих джерел уперше комплексно розглянуто передумови, контекст появи і генезу теоретичних засад порівняльно-правових досліджень.

У презентації братимуть участь академік НАН України Ю. Шемшученко, президент Національної академії правових наук О. Петришин, іноземний член НАН України У. Батлер (США), професор Ч. Варга (Угорщина), член-кореспондент Міжнародної академії порівняльного права О. Тихомиров. Очікується також участь інших українських та зарубіжних учених — зокрема правознавців з Угорщини, Білорусі, Молдови та інших країн.