На площі Конституції біля Верховної Ради триває мітинг прихильників Партії регіонів з вимогою «припинити спробу державного перевороту в Україні». Його учасники закликають опозицію не вдаватися до екстремістських дій та не розколювати країну.
Водночас в оприлюдненій учора заяві прес-служби Партії регіонів зазначається, що події останніх днів і минулої ночі підтвердили повну неспроможність опозиційних лідерів контролювати дії мітингувальників у столиці України. «У ніч на п’ятницю бойовики з Майдану увірвалися до будівлі Міністерства агрополітики в Києві. Ситуація загострилася по всій країні, особливо в західних регіонах. У ряді українських міст — Тернополі, Львові, Рівному, Івано-Франківську та Хмельницькому — екстремістами захоплені будівлі обласних державних адміністрацій. Спроби взяти штурмом ОДА також були зроблені в Житомирі, Черкасах, Полтаві, Чернівцях, Сумах», — йдеться у заяві.
З огляду на це в Партії регіонів дійшли висновку, що «низка захоплень адміністративних будівель, прагнення паралізувати роботу виконавчої влади на місцях і бандитизм на вулицях українських міст свідчить про одне — дії опозиційних лідерів і їхніх зарубіжних спонсорів спрямовані на те, щоб розколоти Україну».
Партія регіонів також наголошує, що не допустить розколу України та повалення законно обраної державної влади.