Фото прес-служби апарату Верховної Ради України.

Перший заступник Голови Верховної Ради, Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко під час зустрічі з міністром з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадимом Чернишом обговорила реалізацію Закону України «Про протимінну діяльність в Україні». Співрозмовники відзначили необхідність посилення співпраці центральної та місцевої влади у питанні маркування забруднених вибухонебезпечними предметами територій Донбасу та обмінялись думками щодо посилення відповідальності за самовільне і незаконне знищення маркувань про міни та вибухонебезпечні предмети.

І. Геращенко та В. Черниш обговорили актуальні питання Робочої підгрупи з гуманітарних питань ТКГ, до роботи якої залучені експерти Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України для діалогу з міжнародними гуманітарними організаціями, у тому числі МКЧХ, у питаннях передачі листів і посилок заручникам, допомоги українцям на тимчасово окупованих територіях України.

Вадим Черниш поінформував про ініціативи уряду задля протидії незаконній паспортизації РФ громадян України на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей та розповів, що найближчим часом розпочнеться реалізація Указу Президента України № 216/2018 щодо виплат державних стипендій імені Левка Лук’яненка. За його словами, найближчим часом перші стипендіати — політичні в’язні будуть оголошені Петром Порошенком.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.