Тимчасова слідча комісія Верховної Ради щодо фактів розкрадання в Збройних Силах України та обороноздатності держави в період з 2004-го по 2017 рік планує орієнтовно 28 травня підбити підсумки своєї діяльності та підготувати звіт. Про це під час учорашнього засідання ТСК повідомив її голова народний депутат Іван Вінник.

«Наше наступне засідання відбудеться орієнтовно 28 травня. Ми плануємо підбивати підсумки нашої роботи і я запропоную до затвердження кінцевий звіт. Потім ми проситимемо Голову Верховної Ради включити це питання до розгляду, щоб парламент визначився, затверджувати нашу роботу чи ні», — зазначив голова комісії.

Під час засідання члени ТСК заслухали доповідь голови комісії про те, який спадок отримала Україна після розділу Чорноморського флоту колишнього СРСР, та продовжили обговорення ситуації в концерні «Укроборонпром». Зокрема, І. Вінник поінформував членів ТСК, що пропонуватиме включити до порядку денного законопроект, який передбачає внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження принципів прозорості та публічності у сфері формування та реалізації державної військово-промислової політики (№ 10248). Цим законопроектом пропонується розформувати концерн «Укроборонпром» та створити центральний орган виконавчої влади, який координуватиме діяльність оборонних підприємств.

Вл. інф.